Magazijn onderhoud

 

Magazijn onderhoud tips van Magazijninrichting Direct
Structureel onderhoud aan het pand kan een hoop ellende voorkomen. Het zorgt voor verlenging van de levensduur. Lang niet elk bedrijf springt even zorgvuldig om met zijn pand. Vooral de eerste jaren na oplevering van een nieuw pand wordt onderhoud nogal eens verwaarloosd. Vaak schiet het erbij in. Een voordeel van regelmatig onderhoud is dat de onderhoudskosten worden uitgesmeerd over meerdere jaren. Anders moeten soms in een kort tijdsbestek veel kosten worden gemaakt voor bijvoorbeeld het vernieuwen van het dak.

Toegepaste materialen
De hoeveelheid onderhoud die een pand nodig heeft, wordt hoofdzakelijk al tijdens de bouw bepaald. In het algemeen geldt: hoe duurder de toegepaste materialen, hoe minder onderhoud nodig is. Dat wil niet zeggen dat de duurste materialen zonder meer de voorkeur verdienen.

Inspecteren en reinigen
Voor het onderhoud bieden de meeste bedrijven onderhoudscontracten aan. Afhankelijk van de onderhoudsplanning komen de specialisten één of twee keer per jaar - afhankelijk van het pand, de locatie en de gebruikte materialen - langs om het dak te inspecteren en schoon te maken. Gecontroleerd wordt of de dakbedekking nog in goede staat is en niet loslaat. Cruciaal daarbij zijn de gebieden rond lichtkoepels, schoorstenen en ventilatieopeningen. 

Onderhoudstips
1 Zorg dat hef- en magazijntrucks niet in aanraking kunnen komen met de gevel. Plaats bijvoorbeeld vangrails langs de wanden.
2 Stel een goede onderhoudsplanning op,zodat grote uitgaven over meerdere jaren worden gespreid.
3 Houd het onderhoudscontract up-to-date. Dit voorkomt dat u betaalt voor materialen of installaties die al zijn vervangen.
4 Check in geval van een onderhoudscontract of de inspecties volgens afspraak worden uitgevoerd.
5 Maak elk jaar het dak, de goten en de afvoer schoon, ook als er geen bomen staan in de onmiddellijke omgeving.
6 Reinig regelmatig de gevel met een hogedrukspuit en warm water.
7 Neem bij het wassen van de ramen ook de kozijnen mee.
8 Wieldringers bij laad- en losdocks voorkomen dat vrachtauto's de gevel of de dockshelter rammen. Plaats zware palen bij de hoeken.

Contact voor informatie of advies, bel 0546 455 199.
We kunnen vaak direct uit voorraad leveren!


Contactgegevens
Uw naam:*

Adres:

Postcode:

Plaats:

Telefoon:

E-mail:*


Bericht:


Magazijnschoonmaak Magazijninrichting Direct

Magazijnschoonmaak Magazijninrichting Direct