Magazijn veiligheid, vrijblijvend snel en gedegen advies met de juiste berekeningen

 

Voorkomen is beter dan genezen. Zeker wanneer het gaat om de veiligheid met en rond magazijnstellingen. 
Hier drie praktische tips om grotere schades te voorkomen.

1. Monteer aanrijdbeveiligingen voor de staanders.
Aanrijdschades hebben een desastreus effect op stellingen. Een lichte schade vermindert de draagkracht al met 40 tot 45 procent! Er bestaan daarom aanrijdbeveiligingen in diverse soorten en maten. Voor individuele staanders, hoeksecties, kolommen, kortom voor alles waar de truck tegenaan kan rijden, is een passende bescherming leverbaar.

De meeste aanrijdbeveiligingen worden enkele centimeters vóór de stelling aan de grond verankerd. Ze kunnen de eerste klap van een hef- of magazijntruck absorberen, zonder dat directe schade aan de stelling ontstaat. Er bestaan echter ook aanrijdbeveiligingen met een 'kreukelzone', die aan de staander worden gemonteerd.

2. Monteer een gaaswand wanneer er een gangpad loopt langs de achterzijde van een enkele stellingrij.
Vooral bij enkele stellingrijen bestaat het gevaar dat aan de 'achterkant' goederen naar beneden vallen. Bijvoorbeeld wanneer aan de andere zijde een pallet in de stelling wordt gezet.

Gaaswandsystemen voorkomen dat goederen naar beneden kunnen vallen in en ongelukken veroorzaken. Zo wordt het gevaar van letsel of materiële schade aan passerende personen en voertuigen geminimaliseerd.

3. Laat jaarlijks uw stellingen keuren.
Om uw magazijnstellingen veilig te houden, is het ook verstandig die minimaal eens per jaar grondig na te (laten) kijken. U kunt dat zelf doen, maar kiezen voor een deskundige Magazijninrichting Direct keurmeester is verstandiger. U voldoet daarmee ook aan de keuringsplicht zoals die sinds 5 december 1998 in het Arbobesluit is vastgelegd.

Contactgegevens
Uw naam:*

Adres:

Postcode:

Plaats:

Telefoon:

E-mail:*


Bericht:


Magazijnbeveiliging Magazijninrichting Direct

Magazijnbeveiliging Magazijninrichting Direct